NCC

Inom Nordtag kommer NCC bygga cirka 120 nya bostäder i varierande upplåtelseform. NCC:s område har fyra tydliga kvarter där en gemensam och skyddad gård blir en naturlig mötesplats med grannarna. Bostäderna kring gårdarna får en blandning av både upplåtelseformer och typer.

 

NCC:s område
NCC:s område syns i gult – hyresrättsprojektet utgörs av de fyra vita huskropparna.

 

Hyresrätter Nordtag

Först ut är hyresrättsprojektet med 60 lägenheter som under våren sålts till Collianderska Stiftelsen, som blir den långsiktiga ägaren och förvaltaren av bostäderna. Byggstart för denna etapp är planerad till hösten 2020 och preliminärt beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in våren 2022.

Hyresrätterna kommer uppföras i fyra bostadshus med fyra våningar vardera. De delar gård med mindre flerbostadshus i två plan och radhus som upplåts som bostadsrätter – något som skapar trivsel och variation i området. Lägenheterna är fördelas på 1-3 rum och kök, i storlekar från cirka 35 till 80 kvadratmeter.

 

Enkelt att leva i Nordtag

Bostädernas placering i norra delen av Nordtag med direkt anslutning till gång- och cykelväg som förbinder området med centrum och Ytterby station. Detta gör det enkelt för dig som boende att välja kollektiva resmedel både privat och i arbetet.

Området är utformat för att skapa en trygg, lummig och upplevelserik boendemiljö som uppmuntrar till att leva hållbart och mötas över generationsgränser. Här har du lika långt till centrum som till närmsta skogsglänta för en promenad.

 

Är du intresserad av en hyresrätt i Nordtag? Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till nordtag@opalen.se och uppge:

Namn, telefonnummer, mail och vilken storlek 1-3 RoK ni är intresserad av.

 

Collianderska Stiftelsen

Den Collianderska Stiftelsen har funnits sedan 1933, då Rådman Ernst Colliander överförde en stor del av sina tillgångar till Stiftelsen just i syfte att investera i fastigheter med långvarigt och bestående värde.

 

Design Alfa plan våning 1

Design Alfa plan våning 2