Kiropraktor Stockholm förklarar – sanningen om ischiassmärta. Varför vi får den och hur vi kan förebygga den

Kiropraktor Stockholm förklarar – sanningen om ischiassmärta. Varför vi får den och hur vi kan förebygga den

Smärta i ischias är ett vanligt tillstånd som drabbar miljontals människor världen över. Här är vad du behöver veta om varför vi får ischiassmärta och hur man förebygger den.

 

Din kiropraktor Stockholm förklarar: Vad är ischias?

Ischias är ett tillstånd som uppstår när ischiasnerven, som löper från nedre delen av ryggen genom skinkorna och ner i benen, blir komprimerad eller irriterad. Detta kan ske till följd av ett diskbråck, piriformis syndrom, graviditet eller ett antal andra faktorer. När ischiasnerven komprimeras eller irriteras kan det orsaka smärta, domningar och stickningar i nedre delen av ryggen, skinkorna och benen.

 

Vad orsakar ischiassmärta?

Det finns ett antal olika saker som kan orsaka ischiassmärta. Några av de vanligaste orsakerna är diskbråck, piriformis syndrom och graviditet. Diskbråck uppstår när kuddarna mellan kotorna i din ryggrad skadas eller brister. Detta kan ske på grund av åldersrelaterad degeneration eller på grund av skada. När dessa diskar skadas kan de sätta tryck på ischiasnerven och orsaka smärta. Piriformis syndrom är en annan vanlig orsak till ischiassmärta. Det uppstår när piriformismuskeln – en liten muskel som sitter i skinkan – blir stram eller får kramper. Detta kan också sätta tryck på ischiasnerven och leda till smärta. Slutligen kan graviditet också orsaka ischiassmärta. Detta beror på den viktökning som sker under graviditeten. Den extra vikten kan sätta tryck på ryggraden och leda till kompression av ischiasnerven.

 

Hur kan jag förebygga ischiassmärta?

Det finns ett antal saker du kan göra för att förebygga ischiassmärta. För det första bör du upprätthålla en god hållning och anpassning. Detta bidrar till att avlasta ryggraden och minska risken för diskbråck eller andra problem som kan leda till ischiassmärta. För det andra, se till att du får tillräckligt med motion och stretching. Det hjälper dig att hålla musklerna lösa och minskar risken för tillstånd som piriformis-syndrom som kan leda till ischiassmärta. Och slutligen, om du är gravid, se till att prata med din läkare om hur du kan hantera eller förebygga ischiassmärta under hela graviditeten. Gå gärna till en kiropraktor i Stockholm också.

 

Ischiassmärta är ett vanligt tillstånd som drabbar miljontals människor världen över. Men det finns ingen anledning att lida av ischiassmärta; det finns saker du kan göra för att förebygga det! Genom att bibehålla en god hållning och anpassning, få tillräckligt med motion och stretching regelbundet och genom att ta hand om dig själv under graviditeten kan du bidra till att minska risken för att utveckla detta smärtsamma tillstånd!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *